Cars Adrie Poldervaart  

Heet! Land Rover Defender V8 met 525 pk is hier

Wie geduldig heeft gewacht krijgt hier zijn of haar beloning. Land Rover introduceert een V8 voor de Defender met 525 pk!

Het dikste tot op heden voor de Land Rover Defender was zeker geen lullige zescilinder motor. Leuk, maar stiekem weet je dat het nog een tandje heftiger kan. Met het nieuwe modeljaar introduceert Land Rover meteen twee nieuwe varianten voor de 4×4. De Land Rover Defender V8 90 en de 110.

In beide uitvoeringen is er sprake van een 5.0-liter grote V8 met supercharger. De benzinemotor levert 525 pk en 625 Nm koppel. Het blok is altijd gekoppeld aan een automaat met acht verzetten. De Defender V8 90 accelereert van 0-100 km/u in 5,2 seconden. De topsnelheid ligt op 240 km/u. Prima cijfers, maar het allerleukste is de V8-grom onder de kap natuurlijk.

Leave A Comment