Cars Adrie Poldervaart  

Te koop: een ‘in serie geproduceerde hot rod’

De maker leek een soort straatlegale hot rod te maken, een succes werd het niet. Je kan er wel eentje bezitten!

‘Lelijk’ is een mening. Bij sommige auto’s een vrij onverdeelde mening, neem de Fiat Multipla. Het is gewoon zo dat rond het jaar 2000 er wat vreemde designs op de markt kwamen, sommige om een niet-interessant concept interessant te maken.

Amerika
In de VS waren ze hier goed in. Neem de Pontiac Aztek. Gewoon een compacte SUV van GM. Het uiterlijk moest de auto wat meer sjeu geven. Het resultaat is een vreemd design. Datzelfde gebeurde een beetje bij de Chrysler PT Cruiser, een MPV-achtige auto met trekjes van klassieke ‘hot rods’. Er was echter een auto die dat ook deed, maar dan in een wat toepasselijker model. Namelijk een klassieke cabriolet, een roadster zo je wil. Hij werd op de markt gebracht onder Plymouth en heette Prowler.

Leave A Comment