Cars Adrie Poldervaart  

Is een verzekering auto verplicht?

Autorijden is nu eenmaal niet kosteloos. Niet alleen zal de benzine geld kosten, maar ook de verzekering auto dient maandelijks betaald te worden. Maar is dit eigenlijk verplicht om te hebben wanneer jij met jouw voertuig de openbare weg opgaat? Eigenlijk kun je het overal lezen dat een verzekering zelfs verplicht is wanneer jij auto gaat rijden. Mocht je namelijk schade maken aan een ander voertuig, dan is de kans zeer aanwezig dat jij hiervoor verzekerd bent.

Betaal jouw premie altijd!

Ongeacht wat de reden ook is, zorg er altijd voor dat de maandelijkse premie wordt betaald. Wanneer jij namelijk niet betaald, dan riskeer je een boete en die zijn behoorlijk hoog. Daarnaast word je bestempeld als zijnde wanbetaler en dat moet je niet willen. Dit kan er overigens ook voor zorgen dat een nieuwe verzekering afsluiten behoorlijk lastig kan worden. Een verzekeringsmaatschappij heeft namelijk altijd nog het recht om jouw aanvraag af te wijzen wanneer je als wanbetaler genoteerd staat.

Wanneer jouw autoverzekering afgewezen wordt wil niet direct zeggen dat dit ligt aan het niet betalen van de maandelijkse premie. Dit kan ook komen doordat je voorheen te veel schade hebt gereden waardoor de premie te hoog is uitgevallen.

Is jouw aanvraag afgewezen? Ga dan altijd met de verzekeringsmaatschappij in gesprek om te achterhalen wat de reden van de afwijzing is. Zij zijn overigens verplicht om de reden van de afwijzing te zeggen.

Leave A Comment