Cars Adrie Poldervaart  

Gelekt: de volgende verjaardagseditie van de Golf

Een logisch vervolg, maar we krijgen al iets te vroeg te zien wat Volkswagen in petto heeft voor de Golf GTI 45th Anniversary Edition.

Als men denkt aan dé hot hatch, wordt vaak de Volkswagen Golf GTI als de oervader bestempeld. Daar zijn de meningen nog wel eens over verdeeld, maar feit blijft dat de Golf GTI uit 1976 een hele leuke auto is en was. Hét bewijs dat een goede hot hatch schittert in eenvoud. Iets wat Volkswagen heeft geprobeerd vol te houden tot en met de dag van vandaag.

Verjaardag
Elke generatie Volkswagen Golf kende een GTI-versie. Min of meer heeft er dus non-stop al vijfenveertig jaar een GTI in de showrooms gestaan. Dat moet gevierd worden! Dat deed Volkswagen dan ook. Vanaf de Golf III 20th Anniversary Edition in 1996 kwam er om de vijf jaar een speciale editie van de Golf die de mijlpaal markeerde. Elke keer natuurlijk een ander getal en natuurlijk een andere generatie: de 25th Anniversary Edition werd de Golf IV (2001), de 30th Anniversary Edition de Golf V (2006), de 35th Anniversary Edition de Golf VI (2011) en de 40th Anniversary Edition de Golf VII (2016).

Leave A Comment